Nederlands

Bezoek een kerstmarkt met feestelijke korting

Zoek deals in de buurt vanAmersfoort
Bezoek een kerstmarkt met feestelijke korting
Selecteer taal
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands
Français Français
Deutsch Deutsch
Français Français
Deutsch Deutsch
English English

Ho ho ho! Het is (bijna) Kerstmis! En hoe kom je beter in de kerststemming dan door een kerstmarkt te bezoeken? Steden in Duitsland, Nederland en België transformeren in de aanloop naar het nieuwe jaar tot betoverende winterwonderlanden. Kan jij niet wachten? Deze kerstmarkten mag je dit jaar niet missen:

Ontdek de leukste kerstmarkten in Duitsland

Van november tot december verschijnen er net over de Duitse grens, in steden zoals in Oberhausen, Aken en Düsseldorf, prachtige kerstmarkten. De warme ambiance van deze winterse evenementen brengt jou onmiddellijk in de kerststemming. Stel het je voor: duizend fonkelende lichtjes verlichten de rode daken van houten chalets. Er klinkt prachtig gezang van gospelkoren, je ziet prachtig versierde kerstbomen en voelt de warmte van knisperende vuurkorven. De talloze kerstkraampjes stallen prachtige kerstcadeaus uit om je geliefden mee te verrassen. Of je nu een dagtrip naar Duitsland maakt of besluit te overnachten, de kerstsfeer zal je betoveren.

Deze Nederlandse kerstmarkten wil jij bezoeken

Het is niet langer nodig om de grens over te steken om te genieten van de pracht en praal van een kerstmarkt. Ook in Nederland worden tijdens the most wonderful time of the year talloze kerstmarkten georganiseerd. Bezoek de markten in Valkenburg, Maastricht, Leiden, Amsterdam en nog talloze andere steden. Struin eindeloos langs kerstkraampjes, drink warme Glühwein of chocolademelk en geniet van het winterse entertainment. Niet alleen kom je er meteen in de kerstsferen, ook shop je er de leukste en meest originele kerstcadeautjes.

Vergeet niet dat ook onze zuiderburen in België het organiseren van kerstmarkten tot een ware kunst hebben verheven. Van 200 kerstkraampjes op de markt in Brussel tot het schaatsen in de Belgische Ardennen. En laten we de gezellige winterbar in Brugge niet vergeten. Het is duidelijk: bij onze Vlaamse buren ben je aan het juiste adres.

5 tips om het meeste uit je kerstmarkt bezoek te halen

  • Proef lokale lekkernijen 🥧 Probeer lokale gerechten, warme chocolademelk, glühwein, en andere seizoensgebonden lekkernijen
  • Koop handgemaakte kerstcadeaus 🎁 Kerstmarkten zijn geweldige plekken om unieke, handgemaakte cadeaus te vinden
  • Luister naar kerstmuziek 🎶 Geniet van kerstliederen en live entertainment van gospelkoren
  • Bezoek de kerstman 🎅 Voor de kinderen (en volwassenen!) is een ontmoeting met de Kerstman altijd een hoogtepunt. Maak foto's en vertel hem wat er op je verlanglijst staat
  • Schaatsen op de ijsbaan ⛸️ Sommige kerstmarkten hebben zelfs een ijsbaan waarop je kunt schaatsen
Smul voordelig van winterse lekkernijen
Op de kerstmarkt is de lucht doordrenkt met heerlijke geuren van versgebakken lekkernijen en warme dranken. Proef de onweerstaanbare winterse smaken van oliebollen, poffertjes, broodjes worst en erwtensoep. Of drink warme chocolademelk met slagroom of een kruidige glühwein. Geef jij liever de voorkeur aan de warmte en gezelligheid van een knus restaurant? Profiteer dan van voordelige dinerdeals in de buurt van kerstmarkten. Eet smakelijk!
Ontdek magische pretparken en dierentuinen

Pretparken en dierentuinen hebben iets magisch en knus in de wintermaanden, met overal sfeervolle verlichting. Tijdens de winterse dagen geniet je in pretparken en dierentuinen van betoverende attracties, hartverwarmende hapjes en de warmte van vuurkorven. Veel parken bieden extra winterse activiteiten zoals schaatsen en de parken zijn prachtig versierd. Ga eropuit!

Onvergetelijke winterpret met korting op uitjes
Wanneer je de kerstmarkten hebt verkend, is het tijd om je winterse avontuur uit te breiden met andere onvergetelijke uitjes. Ga skiën of snowboarden in een skihal of verken de schaatsbanen in de buurt voor klassiek winterplezier. Ga cultuur snuiven en ontdek de lokale geschiedenis bij musea. Of geniet na een dag in de kou van warme duik in een zwembad. Ga eropuit met Social Deal zodat jij voordelig geniet van alles wat de winter te bieden heeft.
Met voordeel overnachten in kerstsferen
Na een betoverende dag op de kerstmarkt wil je natuurlijk niet dat de magie eindigt. Waarom niet blijven overnachten en je kerstavontuur nog specialer maken? Ontsnap aan de winterse kou en verwen jezelf met een warm en gastvrij verblijf in de buurt van de kerstmarkt. Of je nu kiest voor een gezellig hotel of een romantisch bed & breakfast, Social Deal heeft de bestemmingen die jouw hart zal verwarmen. Bovendien profiteer je van aantrekkelijke kortingen en leuke extraatjes.