Nederlands

Ontdek ARTIS: dierentuin in hartje Amsterdam

Ontdek ARTIS: dierentuin in hartje Amsterdam
Selecteer taal
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands
Français Français
Deutsch Deutsch
Français Français
Deutsch Deutsch
English English
ARTIS, voluit Natura Artis Magistra, is niet zomaar een dierentuin; het is namelijk de oudste dierentuin van Nederland! ARTIS is al in 1838 opgericht en heeft door de jaren heen talloze Amsterdammers en bezoekers vanuit het hele land (én daarbuiten) mogen ontvangen. Een dierenpark met een rijke geschiedenis dus! Ook vandaag de dag kun je hier nog uitstekend terecht voor een heerlijk dagje dieren kijken. Je bewondert in ARTIS de meest uiteenlopende diersoorten en tijdens ieder bezoek zie je wel weer iets nieuws!

Alle dierentuindeals bij Social Deal

Ben je dol op dierentuinen? Op Social Deal ontdek je scherpe deals voor een dagje uit bij de leukste dierentuinen in Nederland, België en Duitsland! Waar ga jij als eerste heen?

6 redenen om ARTIS te bezoeken

 • Diverse Dierenverzameling: ARTIS herbergt een breed scala aan dieren. Je kunt dieren uit verschillende delen van de wereld zien, waaronder zeldzame en bedreigde soorten.
 • Educatieve Ervaring: De dierentuin biedt educatieve programma's en tentoonstellingen die je kunt verkennen om meer te leren over dieren en hun leefomgeving.
 • Historische Betekenis: ARTIS is een van de oudste dierentuinen ter wereld, opgericht in 1838.
 • Prachtige Plantentuin: Naast dieren heeft ARTIS ook een plantentuin. Het is een geweldige plek om te genieten van de botanische schoonheid.
 • Micropia: Dit is 's werelds eerste microbenmuseum, gevestigd in ARTIS. Hier kun je ontdekken hoe microben een cruciale rol spelen in het leven op aarde en onze gezondheid.
 • Ontspanning en Recreatie: ARTIS is een geweldige plek voor een rustige wandeling, een picknick of gewoon om te genieten van de schoonheid van de omgeving.

De dieren van ARTIS

In ARTIS ontdek je meer dan 550 verschillende diersoorten. Als we ze allemaal zouden opnoemen zijn we nog wel een tijdje zoet 😉 Daarom lichten we hier graag wat highlights uit:

Zo bewonder je in ARTIS diverse aapachtigen, waaronder gorilla’s, chimpansees, ringstaartmaki’s, en rode vari’s. Wie goed kijkt herkent misschien wel wat menselijke trekjes bij deze bijzondere primaten. Mis ook zeker niet een aantal van de echte publieksfavorieten tijdens je bezoek, zoals de Afrikaanse pinguïns, leeuwen, netgiraffen, Grévy-zebra’s, stokstaartjes, kleine panda’s en diverse schildpadsoorten.
Verwonder je bij het Vlinderpaviljoen terwijl je talloze vlindersoorten spot, van morpho’s, uilvlinders en glasvleugelvlinders tot passiebloemvlinders en malachietvlinders. En vogelliefhebbers spotten in het dierenpark een minstens net zo diverse collectie, van Chileense flamingo’s, lepelaars, pelikanen en ooievaars tot rode ibissen, sneeuwuilen, reuzentoekans en kraanvogels.
Eten en drinken in het park
Ontdek de smakelijke kant van ARTIS terwijl je dieren bewondert. Geniet van plantaardige lekkernijen en heerlijke drankjes op diverse plekken in het park, zoals:
 • Restaurant de Waterkant: Omringd door water en uitzicht op de savanne. Proef plantaardige hamburgers, snacks, en dranken.
 • De Serre bij de Afrikaanse pinguïns: Vegan gerechten met kas-gekweekte kruiden, bloemige sferen, en smaakvolle opties.
 • Planetariumcafé: Voor salades, kaastosti's, vegan poffertjes, en meer. Ideale plek voor een koffiepauze.
 • Tentpaviljoen de Hazelaar: Geniet van vegan poffertjes en dranken te midden van bomen en bloemen.
 • 't Frietkot: Palmolie-vrije frietjes en vegetarische snacks, met zicht op flamingo’s en gibbons.
 • De Bakkerij: Dagverse lekkernijen met eerlijke ingrediënten. Van bananenbrood tot kaneel brioche.
 • IJssalon: Vers schepijs en koffie om even bij te komen.
 • Bakfietsen: Onderweg genieten van pizza, ijsjes en meer.
Maak je dagje uit naar ARTIS compleet!
Nodig je favoriete gezelschap uit
Beslis wanneer je wilt gaan
Kies een restaurant voor je diner
Selecteer je hotel voor een overnachting

Voordelig uit eten in de buurt van ARTIS

Wil je na je bezoek aan ARTIS nog uitgebreid uit eten gaan? Of toch nog even een goede bodem leggen voordat je weer op terugreis gaat? Ontdek de smakelijkste restaurants in de buurt van de dierentuin en scoor aanzienlijke korting op je etentje door een dinerdeal van Social Deal mee te pakken!

Met korting overnachten in de buurt van ARTIS

Een dagje ARTIS is best intensief door alle indrukken en ervaringen. Een overnachting op steenworp afstand van het park is dan ideaal! Rust heerlijk uit in een hotel in de buurt van ARTIS; via Social Deal scoor je een voordelige overnachting: