Nederlands

Bezoek DierenPark Amersfoort: beleef de gaafste avonturen tussen de dieren

Bezoek DierenPark Amersfoort: beleef de gaafste avonturen tussen de dieren
Selecteer taal
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands
Français Français
Deutsch Deutsch
Français Français
Deutsch Deutsch
English English
Tijd om op avontuur te gaan met het hele gezin? DierenPark Amersfoort staat bekend als dé dierentuin voor kinderen. Ze kunnen hier naar hartelust alles verkennen, bijvoorbeeld via de Klim Alles-route, waarbij je vlak langs alle dieren klautert voor het beste uitzicht op hun verblijven. Ze sluipen door een mysterieuze kerker (pas op voor de leeuwen!), beklimmen een toren voor het beste uitzicht, verkennen donkere ondergrondse gangen of maken de overtocht over het water via een trekvlot. Wanneer gaan jullie naar het dierenpark?

Alle dierentuindeals bij Social Deal

Ben je dol op dierentuinen? Op Social Deal ontdek je scherpe deals voor een dagje uit bij de leukste dierentuinen in Nederland, België en Duitsland! Waar ga jij als eerste heen? 
De dieren in DierenPark Amersfoort
In DierenPark Amersfoort ontdek je zo’n 100 verschillende diersoorten; om ze allemaal te spotten ben je wel een tijdje zoet dus! De vele verschillende diersoorten tref je in DierenPark Amersfoort aan in unieke verblijven. Van de Stad der Oudheid, de Prairie en het Woud tot het Snavelrijk, het Rijk der Reuzen en het nachtleven in de mysterieuze donkere Jungle. En heb je net alle hedendaagse dieren weten te spotten? Dan sta je ineens tussen metershoge dinosaurussen in het Dinobos! Deze spannende reis door de tijd maakt je bezoek een onvergetelijk avontuur.

Dieren Spotlijst: vind ze allemaal!

 • 🦡 Dieren die goed kunnen graven - zoals stokstaartjes, dassen en prairiehonden
 • 🐒 Dieren die goed kunnen klimmen - zoals de kapucijnapen, tijgers en rode panda's
 • 🦩 Dieren met felle kleuren - zoals parkieten, flamingo's en kameleons
 • 🦉 Dieren met grote ogen - zoals oehoe's, titicacakikkers en plompe lori's
 • 🐘 Dieren met opvallende geluiden - zoals olifanten, leeuwen en varkens
 • 🦒 Dieren met patronen - zoals giraffen, zebra's en bleeksalamanders
Speelmogelijkheden
Eigenlijk is heel DierenPark Amersfoort één grote speelgelegenheid, dankzij de uitdagende Klim Alles-Route. Van touwbruggen en houten bruggen tot glijbanen, een hoge toren, ondergrondse gangen en een trekvlot; door het volgen van deze route verandert het hele park in een spannend klim- en klauteravontuur.

Tussen het klauteren en ontdekken door even vrij spelen? Dat kan natuurlijk ook gewoon! Hiervoor ontdek je in het park diverse speeltuinen. Daarnaast kun je ook nog wat extra ervaringen en belevenissen meepakken in DierenPark Amersfoort. Vaar met het hele gezin op een fietsboot over de avontuurlijke Expeditie-rivier, rijd een rondje mee op de Berenboemel (een mini-treintje), draai gezellig rond op de caroussel of race erop los op de mini-scooters.

Eten en drinken in het park
Heb je stevige trek gekregen van het dieren spotten, klimmen en ravotten? Dan scoor je met gemak een lekker hapje en drankje bij een van de vele eetgelegenheden in het park. Op de route kom je de volgende horecapunten tegen:
 • Bij de Hyenabar haal je koffie, frisdranken en heerlijke muffins;
 • Bij Lekker scoor je koffie, frisdrank en diverse ijsjes;
 • Restaurant de Buitenplaats biedt diverse menu’s aan, broodjes, gebak, ijs, koffie en frisdrank;
 • Friet & ZOO biedt je heerlijke frites, snacks en frisdranken aan;
 • Bij IJStijd haal je de lekkerste ijsjes en frisdranken;
 • OERtijd is de place to be voor burgers, friet, ijs, koffie en frisdrank;
 • IJs & ZOO is het volgende punt op de route waar je allerlei lekkere ijsjes en frisdranken scoort;
 • Bij Restaurant de Boerderij kun je terecht voor broodjes, gebak, koffie en frisdrank;
 • En bij Oma’s Eethuys eet je de lekkerste friet, snacks, ijsjes en heb je eveneens keuze uit allerlei frisdranken.

Uit eten in de buurt van DierenPark Amersfoort

Wil je na je bezoek aan DierenPark Amersfoort nog royaal uit eten gaan? Of toch nog even een goed bodempje leggen voordat je weer terugreist? Ontdek de beste restaurant deals in de buurt van de dierentuin en scoor flinke korting op je etentje via Social Deal:

Met korting overnachten in de buurt van DierenPark Amersfoort
Een dagje DierenPark Amersfoort is best intensief; je hebt na je avontuur zoveel indrukken en ervaringen te verwerken. Hoe lekker is het dan als je vervolgens op steenworp afstand van het park kunt overnachten? Rust heerlijk uit in een hotel in de buurt van DierenPark Amersfoort; via Social Deal kies je voor een voordelige overnachting: