Overzicht |  Nederlands Openluchtmuseum


Ervaar van 3 december 2016 t/m 15 januari 2017 de winters uit de geschiedenis in het Nederlands Openluchtmuseum. Op de feestelijk verlichte ijsbaan genieten jong en oud samen van schaatsen en gezelligheid. En bij de Delftse molen roetsjen kinderen vliegensvlug naar beneden over de spiegelgladde sleebaan! Laat je verwarmen door winterverhalen en smul mee van koek en zopie en huisgemaakte stamppotten.
 
Met kinderen de winters van weleer ontdekken
Op het kindererf bak je een eigen broodje en speel je oud-Hollandse caféspellen als sjoelen, ringwerpen en het labyrint-spel. En op het Zaanse plein is er de carrousel voor de kleintjes, is er een Kop van Jut en kun je op oud serviesgoed mikken bij de ‘Vroolijke Keuken’.
 
Help de warmwater- en vuurverkoper
Wist je dat een eeuw geleden er in de grote steden overal winkeltjes waren die warm water en vuur verkochten? Lambertus heeft zo’n winkeltje in de Amsterdamse steeg van het museum. Hij doet deze winter weer gouden zaken en dus heeft hij hel nodig. Schiet jij te hulp tijdens dit interactieve winterspel?
 
Winterverhalen
Loop de verlichte route door het sfeervolle museumpark en maak kennis met ons dagelijks leven in de winters van vroeger. Over werk en eten, overvloed en schaarste, kou en kleding, vervoer en vrije tijd. In de kruidentent hoor je hoe we vroeger onze hardnekkige winterkwaaltjes bestreden en zie je de koperslager, griendwerker en klompenmaker aan het werk. Het Zeeuwse kerkje is ieder weekend en in de vakantie gevuld met sfeervolle muziek en zang.

Je bent van harte welkom bij het Nederlands Openluchtmuseum!

Hiernaast zie je de openingstijden van het Nederlands Openluchtmuseum. De ijsbaan en het Canongebouw zijn elke dag een uur langer geopend. 


Hoeferlaan 4
6816 SG Arnhem
Routebeschrijving

Openingstijden

maandag 11:00 tot 17:00
dinsdag 11:00 tot 17:00
woensdag 11:00 tot 17:00
donderdag 11:00 tot 17:00
vrijdag 11:00 tot 17:00
zaterdag 10:00 tot 18:00
zondag 10:00 tot 18:00

Nederlands Openluchtmuseum

Op de valreep

Social Deals bij jou in de buurt