Nederlands

Bezoek het Kröller-Müller Museum: unieke combinatie van kunst en natuur

Bezoek het Kröller-Müller Museum: unieke combinatie van kunst en natuur
Selecteer taal
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands
Français Français
Deutsch Deutsch
Français Français
Deutsch Deutsch
English English
In het Kröller-Müller Museum, te midden van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, komen kunst, architectuur en natuur samen. Bewonder de unieke collectie van topstukken van beroemde meesters zoals Van Gogh, Mondriaan en Rietveld. Verken de diverse tentoonstellingen, bewonder de architectonische schoonheid van de paviljoens en wandel door de uitgestrekte beeldentuinen. Een onvergetelijke dag voor zowel jong als oud!

Voordelige toegang tot het Kröller-Müller Museum en andere uitjes in de omgeving

Ben jij een liefhebber van de Veluwe? Naast het Kröller-Müller Museum zijn er nog vele andere uitjes in de omgeving. Via Social Deal profiteer je bovendien van korting je tickets, waaronder op entree tot Burgers' Zoo en Kinderpretpark Julianatoren. Neem snel een kijkje en plan alvast je volgende uitje.
Ontdek de Kröller-Müller-collectie van moderne meesters
Het Kröller-Müller Museum huisvest meer dan 20.000 meesterwerken. Je ziet ze een wisselende samenstelling in het museum. Wandel door de beeldenzaal, gevuld met sculpturen van gerenommeerde kunstenaars zoals Barbara Hepworth en Jacques Lipchitz. Vervolg je weg door de collectiepresentatie van Helene Kröller-Müller, een van de stichters van het museum. Bekijk werken afkomstig uit verschillende jaartallen en stijlen. Van realistische meesters zoals Jan Toorop tot abstracter werk van Piet Mondriaan en neoklassieke kunst van Jean Metzinger.
Het tweede huis van Vincent van Gogh
Het Kröller-Müller Museum is het tweede huis van Vincent van Gogh. Met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen bezit het museum de op een na grootste Van Gogh-verzameling ter wereld. In het hart van de Van de Veldevleugel vind je daarom de Van Gogh-galerij, een eregalerij met een wisselende samenstelling van 40 Van Gogh-schilderijen, waaronder zijn Zelfportret en Caféterras bij nacht.
Betreed de beeldentuin op de Hoge Veluwe

Ontdek een van Europa's grootste beeldentuinen, een buitengewone buitenexpositie waar moderne beeldhouwkunst samenvloeit met natuur. Het hele jaar door geopend, biedt deze tuin een steeds veranderende ambiance, elk seizoen brengt een nieuwe schoonheid met zich mee. Verspreid door de tuin staan ruim 160 moderne kunstbeelden van beeldbepalende kunstenaars. Bovendien sieren 2 paviljoens van Aldo van Eyck en Gerrit Rietveld de tuin. Het populairste kunstwerk in de beeldentuin is het imponerende Jardin d’émail. Aanraken, er doorheen lopen en zelfs spelen, het mag hier allemaal. Dit kunstwerk, en de rest van het beeldenmuseum, is daarom zeer geschikt om met kinderen te bezoeken.

Bewonder onder andere deze meesterwerken van de moderne kunstenaars

  • Zelfportret van Vincent van Gogh
  • Compositie met rood, geel en blauw van Piet Mondriaan
  • Rietveld-paviljoen van Gerrit Rietveld
  • Pastorale van Barbara Hepworth
  • Jardin d'émail van Jean Dubuffet
Voordelig uit eten vlak bij het Kröller-Müller Museum

Na een boeiende dag in het Kröller-Müller Museum kan een maaltijd de perfecte afsluiter zijn. Met onze restaurantdeals in de buurt van het museum geniet je van een heerlijk ontbijt, lunch of diner met aanzienlijke kortingen. Ontdek hier de beste deals in de buurt van het Kröller-Müller Museum!

Verblijf voordelig in de omgeving van het Kröller-Müller Museum
Breng de nacht door op een steenworp afstand het museum, midden op de Hoge Veluwe. Ontdek onze hotels en vakantieparken in de omgeving van het museum, compleet met alle voorzieningen die je nodig hebt. En dat allemaal tegen een aantrekkelijke prijs. Als extraatje ontvang je regelmatig leuke voordelen, zoals late check-outs, ontbijt, diner of een welkomstdrankje.